Uutisia

Arkkitehtuurin Finlandia -voittajassa Profin-lasiliukuseinät

30.9.2015

Tämän vuoden Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi on valittu Jyväskylän Kuokkalaan vuonna 2014 valmistunut puuasuinkerrostalo Puukuokka.

Arkkitehtuurin Finlandia – uskalias ja kunnianhimoinen työ

Arkkitehtuurin Finlandia -voittajan valinneen säveltäjä Kaija Saariahon mukaan talossa yhdistyvät asiat, joita hän arvostaa sekä arkkitehtuurissa että elämässä.

– Puukuokka on uskalias ja kunnianhimoinen työ, johon sisältyvät uuden rakennusteknologian tutkiminen, ihmisläheisyys sekä pyrkimys ekologisiin ratkaisuihin ja ihmisen elämänlaadun parantamiseen, Saariaho kiteyttää.

Arkkitehtuurin Finlandia on puuasuinkerrostalo Puukuokka Jyväskylässä.

Maailmalta suomalaiseen arkkitehtuuriin

Profin on ollut mukana Arkkitehtuurin Finlandia -voittajan tekemisessä: olemme toimittaneet Puukuokkaan parvekkeet ja sisätilat yhdistävät lasiliukuseinät. Poikkeuksellista ratkaisussa on ollut kulmamallinen sijoittaminen.

– On ollut hienoa päästä toteuttamaan hanketta, jossa yksi osa arkkitehtuuria ja asukkaiden kokemaa käytännöllisyyttä on ratkaistu lasiliukuseinillä. Tämä on tuttua rakentamisen suuntaan maailmalta, ja nyt se tullut osaksi myös suomalaista arkkitehtuuria, toimitusjohtaja Mikko Haapala iloitsee.

Puurakentamisen kehittäminen on Profinissa itsestään selvää: olemme työstäneet puuta jo yli 40 vuotta kuhunkin käyttötarkoitukseensa parhaalla mahdollisella tavalla.

Arkkitehtuurin Finlandia -voittajassa on Profin-lasiliukuseinät.

Puukuokan on suunnitellut arkkitehtitoimisto OOPEAA, Office for Peripheral Architecture. Sen tilaajana on ollut Lakea Oy ja pääurakoitsija JVR-rakenne Oy.

Kuvat: Mikko Auerniitty
Lisätiedot ja lähde: www.arkkitehtuurinfinlandia.fi