Vuosikymmenien oppi

forrest

Toimintamme juuret ovat Kynkään Sahakylässä Pudasjärvellä. Samassa paikassa ja samoista puuvarannoista on sahattu raaka-aineet erilaisten rakentajien tarpeisiin yli 200 vuoden ajan. Pohjoinen tiukkasyinen tyvitukki on ollut oikea materiaali niin Englannin kuningaskunnan sotalaivoissa kuin meidän aikamme Aasian vaativilla markkinoilla.

Yrityksemme nykymuotoinen toiminta alkoi 70-luvun lopulla. Jo alusta alkaen keskeistä ikkunoiden ja ovien valmistamisessa on ollut ajatus useita vuosikymmeniä, jopa satoja vuosia kestävistä elinkaarituotteista. Suunnan näyttäjinä tähän ovat olleet Pudasjärven vuonna 1781 valmistuneen kirkon ikkunat ja niiden tekijöiden opit.

Meillekin aurinko on noussut idästä. 90-luvulla opimme, miten japanilainen masamesahaus yhdistetään pohjoisen hitaasti kasvaneen puun käsittelyyn. Japanilainen vahva laatuvaatimus on opettanut meidät ratkaisemaan yksityiskohtia, mikä suomalaisessa ikkunateollisuudessa on ollut uutta.

Viime vuosikymmenen aikana Profinista on tullut käsite liukulasiseinien valmistajana. Tänään yhdistämme modernin teknologian perinteiseen puusepän osaamiseen. Olemme kotimaan markkinoilla johtava liukulasiseinien toimittaja niin kuluttaja- kuin kerrostalokohteissa.

Työmme ja toimintamme perustuu kumppanuuteen. Se on vahvaa yhteistyötä hirsitaloteollisuuden, arkkitehtikunnan ja koko suomalaisen rakennusteollisuuden kanssa. Takana on vuosikymmenien oppi Suomessa ja maailmalla. Katsomme ennakkoluulottomasti ja rohkeasti eteenpäin.

Mikko Haapala
Toimitusjohtaja
Profin Oy
logo_small

Rohkeus kehittyä

Profin Oy yhdistää perinteiset puusepäntaidot ja modernin teknologian pohjoisen asumisen edellyttämiksi korkealaatuisiksi lopputuotteiksi: lasiliukuseiniksi, ikkunoiksi ja oviksi.

Varmistamme kestävän tuloksen työmme jokaisessa vaiheessa: suunnittelussa, raaka-aineiden valinnassa, valmistuksessa sekä palveluissamme asennuksessa ja huollossa.

Raaka-aineena käyttämämme pohjoinen tiukkasyinen tyvitukki on ollut jo vuosisatoja haluttua myös maailmalla. Se on toiminut yhtä lailla Englannin kuningaskunnan sotalaivoissa kuin meidän aikamme Aasian vaativilla markkinoilla.

Menestyksekäs kumppanuus

Työmme ja menestyksemme perustuu kumppanuuteen: vahvaan yhteistyöhön hirsitaloteollisuuden, arkkitehtikunnan ja koko suomalaisen rakennusteollisuuden kanssa.

Pitkä kokemus projektitoimituksista ja tehokas tuotantomme tekevät meistä erinomaisen kumppanin laajoihin ja teknisesti vaativiin projekteihin.

Tuotteet viennissä

Kotimaan lisäksi tärkeimpiä markkina-alueitamme ovat Japani, Venäjä sekä Englanti sekä joukko muita EU-maita. Myynnistämme yli puolet syntyy viennistä.

Juurensa tunteva

Juuriltamme olemme pohjoissuomalainen yritys. Tehtaamme sijaitsee edelleen Koillismaalla, Pudasjärvellä, jonne se perustettiin lähes 40 vuotta sitten.

Vuonna 1977 perustettu Profin työllistää noin 50 henkilöä. Meidät omistaa Inwido AB, pörssilistattu Euroopan suurin ikkunavalmistaja. Inwido on luonteva koti alueemme suurimmille, asumismukavuuden, sisäilman ja turvallisuuden parissa työskenteleville yrityksille. Vuonna 2018 Inwidon liikevaihto oli 640 milj.€ ja liikevoitto 10,2 prosenttia. Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Yhdistyneissä kuningaskunnissa, Norjassa, Irlannissa, Puolassa, Virossa, Romaniassa, Liettuassa, Saksassa ja Itävallassa toimivassa yritysryhmässä on kaikkiaan noin 4 400 työntekijää.

Alusta alkaen keskeisenä toiminta-ajatuksenamme on ollut valmistaa useita vuosikymmeniä, jopa satoja vuosia kestäviä elinkaarituotteita. Parhaat suunnannäyttäjät löytyvät kotiseudultamme: Pudasjärvelle vuonna 1781 valmistuneen kirkon ikkunoiden tekijöiden opit ovat yhä käytössämme.

Pitkä historiamme auttaa meitä katsomaan ennakkoluulottomasti myös eteenpäin.