Kiinteät ikkunat

Active

Kiinteä ikkuna vahvalla täyspuisella rakenteella

Profinin Active on käyttömukavuuden ja tyylikkyyden ehdoilla suunniteltu ja ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettu kiinteä ikkuna. Syvän karmin ja puitteen ansiosta Activessa voidaan käyttää paksuja erityislaseja, jotka torjuvat tehokkaasti esim. liikenteen hälyä ja muuta melua. Tiivis rakenne takaa tuotteelle myös erinomaisen U-arvon. Tyylikäs kokopuinen runko on mahdollista saada vakiovärien lisäksi useissa näyttävissä kuultosävyissä.

Mallistoon kuuluu myös kiinteän ikkunan yhteyteen tarkoitettu lasiliukuseinä.

Clear

Kiinteä ikkuna linjakkaalla alumiiniverhoilulla

Profinin Clear on alumiiniverhoiltu versio Active-ikkunastamme, jonka runkorakenteen ja sisäpinnan valmistamme pitkäikäisestä tiheäsyisestä männystä. Alumiiniverhoilun ansiosta Clear-ikkuna on lähes huoltovapaa ja soveltuu etenkin haastaviin olosuhteisiin entistä paremman säänkestävyytensä ansiosta. Syvä karmi ja puite mahdollistavat erityisen hyvin ääntäeristävien lasien käytön ja tiivis rakenne takaa tuotteelle myös erinomaisen U-arvon.

Mallistoon kuuluu myös kiinteän ikkunan yhteyteen tarkoitettu lasiliukuseinä.

Lasitus3K-eristyslasielementti
Tiivistys3-kertainen
Karmisyvyys210 mm
Karmipaksuus54 mm, kynnys 45m
U-arvo2000 x 2180 mm = Active: 0,73W/m2xK / Clear: 0,79W/m2xK
3000 x 2300 mm = Active: 0,67 W/m2xK / Clear: 0,72 W/m2xK
4000 x 2600 mm = Active: 0,64 W/m2xK / Clear: 0,68 W/m2xK
ÄäneneristävyyysLasitusvalinnasta riippuen Rw + Ctr Active: 29-40 dB / Clear: 29-38 dB
G-arvoVakiotuotteella 0,45 ja auringonsuojalasilla 0,33

VALINNAISIA OMINAISUUKSIA

Materiaali Mänty, tammi
Alumiiniosien värisävyMattahopea
VakiopainikeVakiopainike GU Dirigent -sarjaa. Muiden painikemallien sopivuus tarkistettava.
AvainjärjestelmäEuro DIN
Painikkeen väriMattahopean värinen
Suoritustaso (DoP)Profin Lasiliukuseinä Active
KuljetusYli 2,4 metriä korkeiden tuotteiden (pakkaus 2,6 m) kuljetuksesta sovittava tilauksen yhteydessä.

Ota yhteyttä! Saat tuoteneuvontaa, esitteet tai muuta tarvitsemaasi tietoa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@profin.fi

Arkkitehdeille sekä muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisile suunnattu materiaalipankki sisältää mm. tuotteidemme suoritustasomittaukset, CE-merkinnät sekä tuotekortit ja asennusohjeet. Profinin tuotteiden rakennedetaljit löytyvät ProdLib-palvelusta, josta suunnittelijat voivat ladata tuotevalikoimamme suoraan ArchiCAD- ja Revit-ohjelmiin.

5 vuoden rakenteellinen, tekninen ja materiaalitakuu

Kattava takuu tehtaallamme pintakäsitellyille tuotteille.

5 vuoden tiiveystakuu

Lämpölasielementtien valmistaja myöntää lämpölasielementeille viiden vuoden tiiveystakuun, jonka aikana korvataan vuotanut ja lasien välistä huurtunut elementti uudella.

2 vuoden asennustakuu

Tuhansien kohteiden kokemuksella hioutunut ja huolellisesti ammattilaisten suorittama Profin-asennus takaa tuotteen toimivan juuri kuten pitääkin.

Väri & materiaali

Vakio värisävyt

Puun peittomaalaus

Tumma harmaa
(RAL 7024)

Valkoinen (NCS-S 0502-Y)

Alumiiniverhoilun vakiovärivaihtoehdot (Koskee vain Clear-malliston ulkopintaa)

Tumma harmaa (RAL 7024)

Valkoinen (RAL 9010)

Musta (RAL 9005)

Puun kuultokäsittely

Männyn sävyyn

Pähkinän sävyyn, tumma

Pähkinän sävyyn

Tiikin sävyyn

Tammen sävyyn

Kuultovalkoiseksi

Näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti. Ne eivät korvaa aitoja värimalleja.

Puuraaka-aine

Tuotteemme valmistetaan kahdesta vaihtoehtoisesta puuraaka-aineesta.

Tiheäsyinen premium-laatuinen mänty on pitkäikäinen ja säilyttää hyvin mittatarkkuutensa. Sahaamme männyn syynsuuntaisesti, jolloin puun rauhallinen, pitkittäinen syykuvio saadaan esille ikkunan pintarakenteisiin.

Tammi on tyylikäs ja kovaa kulutusta kestävä puulaji. Se säilyttää hyvin mittatarkkuutensa ja on tiheytensä ansiosta pitkäikäinen raaka-aine.

Lasitus

Kirkas lasi (Float-lasi) Float-nimitys johtuu lasin tuotantoprosessista, jossa sula lasimassa valutetaan sulan tinan pinnalle ja siitä edelleen jäähdytysuuniin. Valmistusmenetelmällä lasin optinen laatu saadaan erinomaiseksi. Yleisimmät käytetyt lasin paksuudet ovat 4, 6, 8 ja 10 mm.

Karkaistu lasi. Karkaistu lasi on mekaanisesti kestävää, se sietää lämpöä, ja sen taivutuslujuus on erinomainen. Karkaistu lasi on 4–5 kertaa lujempaa ja termisesti kestävämpää kuin tavallinen lasi. Rikkoutuessaan lasi murenee pieneksi tylpiksi muruiksi eikä aiheuta haavoittumisen vaaraa. Useimpia lasilaatuja voidaan karkaista. Poikkeuksia ovat lasit, joissa on pehmeä pinnoite, sekä koristelasit, joissa on syvään uurrettu kuvio.

Laminoitu lasi koostuu kahdesta tai useammasta lasikerroksesta, jotka yhdistetään toisiinsa välikalvon avulla. Lasin rikkoutuessa lasisirpaleet pysyvät kiinni taipuisassa kalvossa, mikä estää haavoittumisvaaran sekä rikkoontunutta lasia irtoamasta ympäröivästä rakenteesta. Myös energiansäästö-, auringonsuoja- ja ääneneristyslasia valmistetaan laminoituna. 

Turvalasin tehtävänä on suojata mahdollisilta vammoilta lasin rikkoutuessa. Lasit jaetaan kahteen ryhmään: karkaistuihin ja laminoituihin laseihin henkilöturvallisuusluokituksen F1–F3 mukaisesti. Turvallisuus voidaan yhdistää myös lasin muihin toimintoihin, kuten energiansäästöön, auringonsuojaan tai äänieristykseen.

Selektiivilasi on pinnoitettu hyvin ohuella metallikerroksella, joka läpäisee lyhytaaltoista säteilyä mutta heijastaa pitkäaaltoista säteilyä. Pinnoite voi vähentää huoneen lämpöhäviötä jopa 70 %. Selektiivilasin pehmeä pinnoite naarmuuntuu herkästi, minkä vuoksi pinnoitepinta on lasielementissä aina välitilaan päin. Selektiivikalvo on kaksinkertaisessa lämpölasielementissä tavallisesti sisemmässä lasissa sekä kolminkertaisessa elementissä sisimmässä ja uloimmassa lasissa.

Auringonsuojalasi on lasielementin ulommainen lasi. Yhdistetyn auringonsuoja- ja energiansäästölasin pinnoite naarmuuntuu herkästi, ja sen tulee osoittaa lasielementissä aina välitilaan päin.

Turvalasilla voidaan suojata myös henkilöä tai omaisuutta ilkivaltaa, murtautumista tai aseellista hyökkäystä vastaan. Kestävyysluokitus: 

∙ Ilkivalta P1A–P4A 
∙ Murtosuoja P5A–P8B 
∙ Luodinsuoja BR1–BR7 T

Turvallisuus voidaan yhdistää myös lasin muihin ominaisuuksiin, kuten energiansäästöön (selektiivisyys), aurinkosuojaan tai äänieristävyyteen.

Ääneneristyslasit. Ääneneristävyyteen vaikuttavia tekijöitä ovat eripaksuisten lasien käyttö lasipaketissa, laminoidun lasin käyttö sekä lasien väliin jäävän ilmavälin lisääminen. Parhaat tulokset saavutetaan käyttämällä erityisellä ääneneristyskalvolla laminoitua lasia. Ääneneristävyys voidaan yhdistää myös lasin muihin ominaisuuksiin, kuten esimerkiksi energiansäästöön, auringonsuojaan ja turvallisuuteen. 

 Silkkipainettu ja taustamaalattu lasi. Julkisivun umpinaiseen osaan sopivat taustamaalatut tai silkkipainetut karaistut lasit. Taustamaalattujen lasien värisävyt valitaan RAL-värikartan perusteella. Kuviot painetaan lasin pintaan asiakkaan toiveiden mukaisesti silkkipainomenetelmällä. 

Eristyslasielementin välilistana käytämme pääasiallisesti Super Spacer -välilistaa. Tämä uutta teknologiaa edustava, polymeerivaahdosta valmistettu metalliton lämpöreunavälilista on perinteisiä välilistoja selvästi parempi. Super Spacer johtaa 950 kertaa vähemmän lämpöä kuin perinteisesti välilistana käytetty alumiini. Sen on todistettu vähentävän eristyslasimassaan kohdistuvaa painetta, lämmönvirtausta ja kosteuden tiivistymistä lasipintaan, nostavan lasin pintalämpötilaa ja parantavan ääneneristävyyttä. Tuote on laajasti testattu ja laajalti käytössä jo muualla maailmassa.

Super Spacer -välilistalla valmistettu eristyslasielementti on U-arvoltaan markkinoiden paras. Sen avulla ikkunoiden ja ovien valmistajien on helpompi vastata kiristyviin energiamääräyksiin.

Vaihtoehtoisesti lasissa voidaan käyttää myös alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä valmistettua välilistaa. Metallisen välilistan käyttö on perusteltua, esimerkiksi kun välilistan värille asetetaan erityisiä vaatimuksia.

Tavallinen lasi

Laminoitu lasi

Karkaistu turvalasi

Lisävarusteet

Profin -vekkikaihtimet

Profin -vekkikaihdin on kotimainen vekkikankaasta valmistettu kaihdin, joka suojaa auringon paahteelta ja tuo yksityisyyttä. Kankainen kaihdin luo pehmeän tunnelman. Voit sijoittaa kaihtimen juuri haluamallesi korkeudelle kankaassa kiinni olevista kahvaprofiileista. Jättämällä kaihtimen ikkunan yläreunasta auki saat näkösuojaa sulkematta luonnonvaloa ulos. Ylhäältä alas laskettaessa kaihdin varjostaa tehokkaasti auringon paahteelta.

Profin -kaihtimet voidaan asentaa sekä Profin lasiliukuseiniin että kiinteisiin ikkunoihin. Kaihdin kiinnitetään ikkunaan sekä ala- että yläreunasta, jolloin se pysyy paikoillaan heilumatta ja kolisematta ikkunoita tai ovia liikuteltaessa. Vesipestävät kaihtimet ovat kestävä valinta sekä lapsiperheissä että toimistoissa ja julkisissa tiloissa. Ne palautuvat helposti takaisin muotoonsa, vaikka niitä rypistäisi käsillä.

Valkoinen peittävä

Harmaa peittävä

Kestävä tekninen ratkaisu

Kiinteissä ikkunoissa käytettävä eristyslasielementti on tiivistetty huolellisesti karmirakenteeseen. Ikkunan rakenteissa ja teknisissä ratkaisuissa näkyy pitkä kokemuksemme ikkunoiden valmistajana: jokainen yksityiskohta on suunniteltu kestämään.

Lasiliukuseinät

Profin-lasiliukuseinä tuo kotiin laajoja näkymiä ja erilaista viihtyvyyttä: valoa ja avaruutta sekä vuodenajan mukaan vaihtuvia maisemia. Lasiliukuseinä myös yhdistää tehokkaalla tavalla sisä- ja ulkotilat. Esimerkiksi terassin ja ruokailutilan välinen lasiliukuseinä muuttaa kokonaisuuden ulkoilmaravintolaksi. Sisätiloissa liukuva ovi puolestaan monipuolistaa tilankäyttöä.

Jokainen Profin-tuote täyttää jo vakiomuotoisena tämän hetken ympäristö- ja energiatehokkuusvaatimukset. Tiiveydeltään ja lämpöteknisiltä ominaisuuksiltaan lasiliukuseinät vastaavat perinteisiä ulko-ovia. Tietyin osin ne ovat jopa perinteisiä ovia tiiviimpiä.

Lue lisää lasiliukuseinistä