5 in 1 elementillä nopeutta ja sujuvuutta työmaalle

Asunto Oy Ainonranta, Kajaani

5 in 1 elementillä nopeutta ja sujuvuutta työmaalle

Kajaanin joenrantamaisemiin on valmistumassa Rakennusliike Halosen urakoima näyttävä 12-kerroksinen kerrostalo. Asunto Oy Ainonrantaan valmistuu yhteensä 69 upeaa kotia, joihin suurimpaan osaan huoneistoja parvekeoviratkaisuksi valikoitui Profin 5 in 1 lasiliukuseinäelementti.

Rakennusliike Halosen toimitusjohtaja Jussi Arffmanin mukaan Profin lasiliukuseinät ovat olleet myyntivaltti asuntoja myytäessä. ”Nämä taitavat olla myös ensimmäiset lasiliukuseinät Kajaanin kerrostalokohteessa”, Arffman toteaa. ”Lasiliukuseinä lisää huomattavasti asuntojen tilan tunnetta, tuo valoa huoneistoihin ja auttaa erottautumaan myös muista markkinoilla olevista kohteista.”

Myös Ainonrannan ainutlaatuisen sijainnin vuoksi lasiliukuseinä oli täydellinen valinta kohteeseen. Näyttävä lasiliukuseinäelementti tuo kauniin rantamaiseman osaksi kotia ja avaa asuntojen näkymän joelle. Myös asuntojen sisustaminen helpottuu, kun perinteisen sivusaranoidun parvekeoven sijasta lasiovi liukuu lasiseinää pitkin ja mahdollistaa huonekalujen sijoittamisen myös suuren lasiseinän eteen. Vaikka kohde sijaitsee aivan keskustan ytimessä, vallitsee asunnoissa rauhoittava tunnelma, jossa lasiliukuseinän avulla luonto ja kaunis maisema pääsee osaksi kotia.

“Työmaatoteutus on Profinin puolelta mietitty hyvin, ja se on tuonut merkittävän logistisen ja aikataulullisen hyödyn työmaalle.”

Ainonrannan työmaan työnjohtajan, Vesa Huotarin mukaan Profinin 5 in 1 elementin käyttö työmaavaiheessa on osoittautunut erittäin toimivaksi. ”Työmaatoteutus on Profinin puolelta mietitty hyvin, ja se on tuonut merkittävän logistisen ja aikataulullisen hyödyn työmaalle. Elementit on saatu nostettua paikoilleen valmiina paketteina ja niiden asentaminen ja kiinnittäminen runkorakenteeseen on ollut nopeaa ja sujuvaa. Valmiselementit on suojattu suojalevyin, jotka voidaan poistaa vasta kun rakennustyön sotkuiset työvaiheet on tehty loppuun”, Huotari summaa.

”Tämä oli asentajille uusi tuote ja ensimmäinen kerta, kun näitä asensivat. Uteliaisuus oli sen verran kova, että pakko oli kurkata paketin sisään jo heti kun ensimmäinen lasiliukuseinä oli asennettu paikoilleen.

Oli ilo huomata, että elementit näyttivät paikan päällä jopa vielä paremmilta kuin suunnitelmissa”, Vesa toteaa. Myös Jussi Arffman on aidosti tyytyväinen lopputulokseen, ja toteaa sen olevan jopa parempi kuin mitä osattiin toivoa.

Asunto Oy Ainonranta valmistuu syksyllä 2023.


Asunto Oy Ainonranta, Kajaani
Rakennusliike Halonen
Toimitusjohtaja Jussi Arffman
Työpäällikkö Ville Tuikka
Työmaan työnjohtaja Vesa Huotari


Onko sinulla kohde, joka kaipaisi lasiliukuseinän tarjoamia hyötyjä?

Asiantuntijoiltamme saat lisätietoa lasiliukuseinän käyttömahdollisuuksista ja suunnitteluapua projektisi jokaiseen vaiheeseen.