Asuntomessut 2023 Loviisa

Asuntomessut 2023 Loviisa

Vuoden 2023 asuntomessut järjestettiin merellisessä Loviisan Kuningattarenrannassa

Messujen kruununa toimivat omarantaiset tontit ja upeat merinäköalat Loviisanlahteen ja sen yli historialliseen alakaupunkiin. Upeita maisemia korostamaan, suuren osaan messutaloista oli valikoitunut näyttäviä ikkuna- ja lasiliukuseinäkokonaisuuksia, ja kotien pohjaratkaisu ja huonejärjestys mukailivat merinäköalaa.

Rantatontit puolestaan mahdollistivat usealle kohteelle erillisen rantasaunan rakentamisen, mikä tuo kaupunkiasumiseen ripauksen mökkitunnelmaa. Asumisen uudet tarpeet oli otettu hyvin huomioon ja erilaisia pienrakennuksia, jotka soveltuvat muun muassa etätyöhön tai vierasmajaksi, löytyi usealta tontilta. Myös pienrakennuksissa oli kiinnitetty huomiota sisä- ja ulkotilojen yhdistämiseen, ja kokonaisuudet olivat viihtyisiä.

Messukotien värimaailma oli hyvin maanläheinen, ja puupinnat olivat näkyvästi esillä. Myös perinteiset puulajit, kuten mänty ja kuusi näkyivät koivun ja tammen rinnalla.

Profin lasiliukuseiniä löytyi useasta eri asuntomessukohteesta, ja puurakenteensa ansiosta ne sulautuivat miljööseen ja värimaailmaan täydellisesti. Myös Kuningattarenrannan merelliset olosuhteet huomioiden, Profin lasiliukuseinät soveltuivat kohteisiin erinomaisesti. Edistyksellisen rakenteensa ansiosta, ne mahdollistavat suuret näyttävät lasipinta-alat vailla huolta vedosta tai vilusta.

Perinteisen sivusaranoidun terassioven sijaan, lasiliukuseinä mahdollisti useassa kohteessa myös huonekalujen monipuolisemman sijoittamisen tilaan. Avautuessaan ovi ei vie tilaa huoneesta, ja täten esimerkiksi ruokailuryhmän voi halutessaan sijoittaa suoraan lasiliukuseinän eteen. Näyttävyydensä lisäksi, lasililiukuseinä luo siis myös konkreettisesti lisää neliöitä.

MUUTAMIA ESIMERKKEJÄ VUODEN 2023 MESSUKOHTEISTA

VILLA HAVU

Villa Havun omarantaiselle tontille rakennetun hirsitalon arkkitehtuuri tuo mieleen venevajat ja saariston talot. Kauttaaltaan puulla päällystetyissä tiloissa on lämmin ja kotoisa tunnelma, mutta yleisilme säilyy modernina.

Olohuoneen valtavista ikkunoista avautuu suora näkymä merelle ja niiden yhteyteen sijoitetun Profin lasiliukuseinän kautta on käynti terassille, erilliseen yksiöön sekä hulppeaan saunamökkiin. Myös saunan ja yksiön sisätilat yhdistyvät ulkotiloihin lasiliukuseinien avulla, ja esteettömistä merinäköaloista pääsee täten nauttimaan niin sisältä kuin ulkoa.

Villa Havun väripaletti on hyvin luonnonläheinen ja puupinnat ovat näkyvillä jokaisessa tilassa. Myös puurakenteisten lasiliukuseinien puitteet ja karmit sävytettiin kauniilla kuultosävyllä, jotta hirsitalon kokonaisuus saatiin säilytettyä yhtenäisenä ja harmonisena.


VILLA STEN

Tästä rantatontilla sijaitsevasta kivitalosta avautuu näkymä merelle heti taloon sisään astuttaessa. Suuret lattiasta kattoon asti ulottuvat ikkunat tuovat valoa ja avaruutta, sekä upean merinäköalan osaksi kodin sisustusta.  Keittiön yhteydessä sijaitsevasta ruokailutilasta on käynti näyttävän Profin lasiliukuseinän kautta hulppealle, koko talon levyiselle terassille. Täällä jos missä kelpaa nauttia aamukahvista tai kattaa pöytä kesävieraille, hurmaavia maisemia ihaillen!


LILLA HYGGE

Lilla Hygge on huolella suunniteltu kokonaisuus, jossa yhdistyy niin vapaa-aika kuin arki. Makuuhuoneet ja harrastetilat on sijoitettu talon alakertaan ja yläkerta on pyhitetty perheen yhteisen ajan viettoon ja seurusteluun. Toisen kerroksen suurista ikkunoista avautuvat näkymät merelle ja olohuoneesta sekä kylpytiloista on kulku kattoterassille tyylikkään Profin lasiliukuseinän kautta. Terassi toimii luontevana olohuoneen jatkeena ja saunastakin pääsee lasiliukuseinän kautta kätevästi terassille vilvoittelemaan tai pulahtamaan poreammeeseen.


LINNANTUULI

Tummanpuhuva Linnantuuli on näyttävä kokonaisuus, jossa tunnelmallinen saunatupa ja yläkerran merinäköala tarjoavat todellista arjen luksusta. Kodin alakerrassa sijaitsevat yhteiset tilat ovat viihtyisät ja avarat. Keittiön ja olohuoneen yhteydessä sijaitsevan, upean Profin lasiliukuseinän kautta on kulku talon takapihan terassille, kauniille piha-alueelle sekä erilliseen saunatupaan. Lasiliukuseinä yhdistää saumattomasti ulkotilat osaksi sisätiloja ja suojaisalla terassilla on mukava viettää kesäiltaa ja nauttia merellisistä maisemista.


SALVOS MINITALO

Tämä hurmaava hirsimökki on oikea tilaihme, jonka upeat viistokatot tuovat tupaan avaruuden tuntua ja lasitettu terassi lisää käyttöneliöitä. Mökin pääsisäänkäyntinä toimii Profin lasiliukuseinä, jonka voi lukita sekä sisä- että ulkopuolelta. Lasiliukuseinän avulla sisätilat yhdistyvät luontevasti terassille asti ja tilantunne lisääntyy huomattavasti.

rakennatko uudiskohdetta? Varaa profin etä-palvelu!

Varaa maksuton etätapaaminen asiantuntijamme kanssa ja kuulet lisää lasiliukuseinän käyttömahdollisuuksista uudiskohteissa.