Indoor Air lasiliukuseinä

Indoor air 

Kynnyksetön lasililiukuseinä

Indoor Air on kynnyksetön lasiliukuseinä, joka mahdollistaa täysin esteettömän kulun tilaan. Sen oviaukkoon ei tule kynnystä ja lasinen ovilehti liukuu kiinteän lasiosan eteen Soft Close mekanismin ansiosta kevyesti ja turvallisesti.

Näyttävä ja esteetön Indoor Air sopii niin uusin kuin saneerattaviin kohteisiin – päiväkoteihin, palveluasuntoihin, toimistotiloihin ja muihin julkisiin tiloihin, joissa lattian halutaan jatkuvan saumattomasti tilasta toiseen. Männystä käsityönä valmistettu runkorakenne ja tiivis lasitus takaavat myös erinomaisen ääneneristyksen, Rw 39 dB.

Lasitus1K, phon 16,8 mm
Tiivistys3-kertainen
Karmisyvyys130 mm
Karmipaksuus54 mm
ÄäneneristävyyysRw 39

VALINNAISIA OMINAISUUKSIA

Materiaali Mänty, tammi
Alumiiniosien värisävyMattahopea
VakiopainikeVakiopainike Siegenia -sarjaa. Muiden painikemallien sopivuus tarkistettava.
AvainjärjestelmäEuro DIN
Painikkeen väriMattahopean värinen
KuljetusYli 2750 mm korkeiden tuotteiden kuljetuksesta sovittava erikseen tilauksen yhteydessä.

Ota yhteyttä! Saat tuoteneuvontaa, esitteet tai muuta tarvitsemaasi tietoa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@profin.fi

Arkkitehdeille sekä muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisile suunnattu materiaalipankki sisältää mm. tuotteidemme suoritustasomittaukset, CE-merkinnät sekä tuotekortit ja asennusohjeet. Profinin tuotteiden rakennedetaljit löytyvät ProdLib-palvelusta, josta suunnittelijat voivat ladata tuotevalikoimamme suoraan ArchiCAD- ja Revit-ohjelmiin.

5 vuoden rakenteellinen, tekninen ja materiaalitakuu

Kattava takuu tehtaallamme pintakäsitellyille tuotteille.

5 vuoden tiiveystakuu

Lämpölasielementtien valmistaja myöntää lämpölasielementeille viiden vuoden tiiveystakuun, jonka aikana korvataan vuotanut ja lasien välistä huurtunut elementti uudella.

2 vuoden asennustakuu

Tuhansien kohteiden kokemuksella hioutunut ja huolellisesti ammattilaisten suorittama Profin-asennus takaa tuotteen toimivan juuri kuten pitääkin.

JAKO- JA AVAUTUMISMALLIT

Enimmäis- ja vähimmäismitat (A)

Tuotteen vakiomaksimikorkeudella- ja leveydellä saavutetaan 1200mm levyinen kulkuaukko. Tuotteen rinnalle on saatavilla myös kiinteitä ikkunoita, joiden maksimikorkeus 3000mm ja maksimileveys 2700mm.

Erikoismittojen osalta, ole yhteydessä Profinin myyntiin.

Väri & materiaali

Vakio värisävyt

Puun peittomaalaus

Tumma harmaa
(RAL 7024)

Valkoinen (NCS-S 0502-Y)

Alumiiniverhoilun vakiovärivaihtoehdot (Koskee vain Clear-malliston ulkopintaa)

Tumma harmaa (RAL 7024)

Valkoinen (RAL 9010)

Musta (RAL 9005)

Puun kuultokäsittely

Männyn sävyyn

Pähkinän sävyyn, tumma

Pähkinän sävyyn

Tiikin sävyyn

Tammen sävyyn

Kuultovalkoiseksi

Näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti. Ne eivät korvaa aitoja värimalleja.

Puuraaka-aine

Tuotteemme valmistetaan kahdesta vaihtoehtoisesta puuraaka-aineesta.

Tiheäsyinen premium-laatuinen mänty on pitkäikäinen ja säilyttää hyvin mittatarkkuutensa. Sahaamme männyn syynsuuntaisesti, jolloin puun rauhallinen, pitkittäinen syykuvio saadaan esille ikkunan pintarakenteisiin.

Tammi on tyylikäs ja kovaa kulutusta kestävä puulaji. Se säilyttää hyvin mittatarkkuutensa ja on tiheytensä ansiosta pitkäikäinen raaka-aine.

Painikkeet

Siegenia

Käytämme liukuovissamme Siegenian painikkeita. Vakiovärinä on mattahopea, kysy muista vaihtoehdoista.

Lasitus

Kirkas lasi (Float-lasi) Float-nimitys johtuu lasin tuotantoprosessista, jossa sula lasimassa valutetaan sulan tinan pinnalle ja siitä edelleen jäähdytysuuniin. Valmistusmenetelmällä lasin optinen laatu saadaan erinomaiseksi. Yleisimmät käytetyt lasin paksuudet ovat 4, 6, 8 ja 10 mm.

Karkaistu lasi. Karkaistu lasi on mekaanisesti kestävää, se sietää lämpöä, ja sen taivutuslujuus on erinomainen. Karkaistu lasi on 4–5 kertaa lujempaa ja termisesti kestävämpää kuin tavallinen lasi. Rikkoutuessaan lasi murenee pieneksi tylpiksi muruiksi eikä aiheuta haavoittumisen vaaraa. Useimpia lasilaatuja voidaan karkaista. Poikkeuksia ovat lasit, joissa on pehmeä pinnoite, sekä koristelasit, joissa on syvään uurrettu kuvio.

Laminoitu lasi koostuu kahdesta tai useammasta lasikerroksesta, jotka yhdistetään toisiinsa välikalvon avulla. Lasin rikkoutuessa lasisirpaleet pysyvät kiinni taipuisassa kalvossa, mikä estää haavoittumisvaaran sekä rikkoontunutta lasia irtoamasta ympäröivästä rakenteesta. Myös energiansäästö-, auringonsuoja- ja ääneneristyslasia valmistetaan laminoituna. 

Turvalasin tehtävänä on suojata mahdollisilta vammoilta lasin rikkoutuessa. Lasit jaetaan kahteen ryhmään: karkaistuihin ja laminoituihin laseihin henkilöturvallisuusluokituksen F1–F3 mukaisesti. Turvallisuus voidaan yhdistää myös lasin muihin toimintoihin, kuten energiansäästöön, auringonsuojaan tai äänieristykseen.

Turvalasilla voidaan suojata myös henkilöä tai omaisuutta ilkivaltaa, murtautumista tai aseellista hyökkäystä vastaan. Kestävyysluokitus: 

∙ Ilkivalta P1A–P4A 
∙ Murtosuoja P5A–P8B 
∙ Luodinsuoja BR1–BR7 T

Turvallisuus voidaan yhdistää myös lasin muihin ominaisuuksiin, kuten energiansäästöön (selektiivisyys), aurinkosuojaan tai äänieristävyyteen.

Ääneneristyslasit. Ääneneristävyyteen vaikuttavia tekijöitä ovat eripaksuisten lasien käyttö lasipaketissa, laminoidun lasin käyttö sekä lasien väliin jäävän ilmavälin lisääminen. Parhaat tulokset saavutetaan käyttämällä erityisellä ääneneristyskalvolla laminoitua lasia. Ääneneristävyys voidaan yhdistää myös lasin muihin ominaisuuksiin, kuten esimerkiksi energiansäästöön, auringonsuojaan ja turvallisuuteen. 

 Silkkipainettu ja taustamaalattu lasi. Julkisivun umpinaiseen osaan sopivat taustamaalatut tai silkkipainetut karaistut lasit. Taustamaalattujen lasien värisävyt valitaan RAL-värikartan perusteella. Kuviot painetaan lasin pintaan asiakkaan toiveiden mukaisesti silkkipainomenetelmällä. 

Tavallinen lasi

Laminoitu lasi

Karkaistu turvalasi

Kaihtimet

Lisävarusteet

Kaihtimet profin tuotteisiin

Profin tuotteiden kaihtimet on kotimaisesta vekkikankaasta valmistettu ja ne suojaavat auringon paahteelta sekä tuovat yksityisyyttä. Kankainen kaihdin luo pehmeän tunnelman. Voit sijoittaa kaihtimen juuri haluamallesi korkeudelle kankaassa kiinni olevista kahvaprofiileista. Jättämällä kaihtimen ikkunan yläreunasta auki saat näkösuojaa sulkematta luonnonvaloa ulos. Ylhäältä alas laskettaessa kaihdin varjostaa tehokkaasti auringon paahteelta. Kaihtimet voidaan asentaa sekä Profin lasiliukuseiniin että kiinteisiin ikkunoihin. Kaihdin kiinnitetään ikkunaan sekä ala- että yläreunasta, jolloin se pysyy paikoillaan heilumatta ja kolisematta ikkunoita tai ovia liikuteltaessa. Vesipestävät kaihtimet ovat kestävä valinta sekä lapsiperheissä että toimistoissa ja julkisissa tiloissa. Ne palautuvat helposti takaisin muotoonsa, vaikka niitä rypistäisi käsillä.

Valkoinen peittävä

Harmaa peittävä

Profin ranskalainen parveke

Profin lasiliukuseinään integroitu ranskalainen parveke avaa haastavassakin tilassa näkymiä ja tuo asumiseen mielekästä monimuotoisuutta. Liukuva ovilehti mahdollistaa asunnon vapaamman sisustamisen ja suuri ikkunapinta-ala päästää luonnonvaloa esteettä sisälle. Kaide ei vaadi erillistä asennusta työmaalla, kun se asennetaan lasiliukuseinän karmiin jo tehtaalla. Ranskalainen parveke on saatavilla lasi- tai pinnakaiteella.

Hyönteisovi

Lasiliukuseinään voidaan liittää sisään rullautuva hyönteisovi. Hyönteisovi kelautuu avattaessa kätevästi suojakuorensa sisään. Suljettaessa ovi vedetään kahvasta ulos kotelostaan ja asetetaan vastakkaiselle puolelle oviaukkoa sijoitettua vastakappalettaan vasten. Vastakappaleen magneetit sulkevat oven tiiviisti kehyksen laitaa vasten. Hyönteisovi on saatavissa valkoisena (RAL 9010) sekä tummanruskeana ja anodisoituina hopeana.

Hyönteisovi on huomioitava liukulasiseinän lukitusta valittaessa. Lukitukseen sekä muihin hyönteisoveen liittyviin kysymyksiin saatte opastusta myyjiltämme.

Huippuluokan tekniset ominaisuudet

Jokainen Profin-tuote täyttää jo vakiomuotoisena tämän hetken ympäristö- ja energiatehokkuusvaatimukset. Tiiveydeltään ja lämpöteknisiltä ominaisuuksiltaan lasiliukuseinät ovat jopa parempia kuin tavanomaiset parveke- tai terassiovet.

Kiinteät ikkunat

Lasiliukuseinän rinnalle

Jokaiseen mallistoon kuuluu lasiliukuseinän lisäksi kiinteä ikkuna. Se vastaa malliston lasiliukuseinää niin muotoiluiltaan kuin teknisiltä ominaisuuksiltaan. Näin kodin kaikki ikkunapinnat ovat yhtenäiset ja muotokieleltään yhdenmukaiset.

Sopivuus

Kiinteät ikkunat sopivat ominaisuuksiensa puolesta parhaiten rakennuksiin, joissa on korkeat lämmöneristysvaatimukset ja koneellinen ilmanvaihto.

Kestävä tekninen ratkaisu

Kiinteissä ikkunoissa käytettävä eristyslasielementti on tiivistetty huolellisesti karmirakenteeseen. Ikkunan rakenteissa ja teknisissä ratkaisuissa näkyy pitkä kokemuksemme ikkunoiden valmistajana: jokainen yksityiskohta on suunniteltu kestämään.