Lasiliukuseinät avaavat Krista Pärmäkosken kodin luontoon

Lasiliukuseinät avaavat Krista Pärmäkosken kodin luontoon

Krista Pärmäkosken uusi upea hirsitalo valmistui Kuortaneelle marraskuussa 2021. Uudessa kodissa toteutui Pärmäkosken unelma lasiliukuseinistä, kun neljä Profin Clear -lasiliukuseinää yhdistävät kodin ja pihasaunan saumattomasti osaksi ympäröivää luontoa.

Koti on Krista Pärmäkoskelle ennen kaikkea levon ja palautumisen paikka – siksi siihen panostaminen on ollut tärkeää. “Paras paikka lomailla on koti”, Pärmäkoski naurahtaa.

Kiireisen kisakauden jälkeen Pärmäkoski on päässyt asettumaan kodiksi: “Olympialaisten jälkeen on ollut aikaa hössöttää kodin laittamista. On ollut hienoa; joka päivä fiilistelee jotain uutta: valon määrää, uusia kodinkoneita, keittiötä. Koirakin on nauttinut ja ottanut tilukset haltuun.”

Kuortaneen hirsiunelma rakentui tutulle tontille, kun vanha talo purettiin pois sisäilmaongelmien takia. Alusta asti kodin suunnittelua ohjasi halu suosia terveellisiä ja kotimaisia luonnonmateriaaleja.

Puu hyvän sisäilman mahdollistajana oli luonteva päämateriaali kotiin. Lisäksi Pärmäkosken isä on työkseen rakentanut puutaloja – näin hirsitalo oli erityisen kotoisa vaihtoehto.  “Ja onhan hirsi sairaan makeen näköistä!” Pärmäkoski lisää.

Myös kotimaisuus on Pärmäkoskelle tärkeää. “Kun valitsee kotimaista, tietää, että tuotteet on suunniteltu Suomen sääolosuhteisiin, ja niihin voi luottaa”, Pärmakoski perustelee. Kristalle on samaten tärkeää, että tuotteet ovat ympäristöystävällisiä ja tulevat läheltä. “Ihan oman lajinikin kannalta haluan suojella ympäristöä sekä suomalaisia talvia!”

“Kun valitsee kotimaista, tietää, että tuotteet on suunniteltu Suomen sääolosuhteisiin ja niihin voi luottaa.”

Näihin arvoihin perustuen Profinin Pudasjärvellä suunnitellut ja valmistetut lasiliukuseinät olivat Pärmäkoskelle helppo valinta. Pärmäkosken kotiin asennettiin Profin Clear -lasiliukuseinät, joiden sisäpinta ja runkorakenne on tyylikästä pohjoista pitkäänkasvanutta mäntyä. Linjakas alumiiniverhoilu ulkopuolella tekee Clear-lasiliukuseinästä erityisen hyvin Suomen vaihtelevia säitä ja välillä ankariakin olosuhteita kestävän.

Pärmäkoski iloitsee, kun pitkäaikainen unelma lasiliukuseinistä toteutui uudessa kodissa. ”Lasiliukuseinät olivat minun unelmani; olen reissatessa ihastunut niihin. Ne avaavat sisätilat ihanasti terassille ja tuovat tilan tuntua.”

“Olen reissatessa ihastunut lasiliukuseiniin. Taidanpa tykätä edelleen: neljä Profin-lasiliukuseinää tänne tulikin!”

Profinin voi tunnistaa Pärmäkosken olohuoneesta, makuuhuoneesta, treenitilasta ja ylellisestä pihasaunasta. Ne tuovat luonnon äänet, tuoksut ja valon sisätiloihin.

Myös koira on ottanut ilon irti lasiliukuseinistä. ”Mun haave on, että koira oppii menemään aamuisin ulos makuuhuoneesta ja palaa sisään olohuoneen lasiliukuseinän kautta samalla, kun itse keitän aamukahvia,” Pärmäkoski nauraa.

”Voisin lämpimästi suositella Profinia muillekin. Lasiliukuseinät ovat mielestäni tyylikäs valinta – pieni luksusjuttu. En usko, että kukaan katuu, jos valitsee lasiliukuseinän.”

Tyylikkyyden lisäksi Profin-lasiliukuseinä oli Kristalle käytännöllinen valinta. Ovia voi huoletta pitää auki, eivätkä ne pauku tuulen mukana. Lisäksi suuri oviaukko mahdollisti muuttaessa rullahihnamaton tuomisen treenihuoneeseen.

Pärmäkoski odottaa innolla ensimmäistä kesää uudessa kodissa: “Odotan, että saan avata lasiliukuseinät kesäiselle pihalle. Jo nyt fiilistelen sitä hetkeä, kun kun avaan makuuhuoneen lasiliukuseinän ja ulkona nurmikko versoo, koivut vihertävät ja saan nauttia aamuauringosta sängyssä pötkötellen.”

Samaten treenitilan viihtyvyyttä lisää Profin-lasiliukuseinä. “En malta odottaa, että tunnen luonnon tuoksun rullamatolla treenatessa”, Pärmäkoski haaveilee.

Rakennatko omakotitaloa tai vapaa-ajan asuntoa?

Kysy tarjousta Profin lasiliukuseinistä.