Miksi enää rakentaa kerrostaloja ilman Profin-lasiliukuseinää?

Miksi enää rakentaa KERROSTALOJA ilman Profin-lasiliukuseinää?

Kotimaisten Profin-lasiliukuseinien käyttö kerrostaloissa yleistyy. Hyötyjiä ovat arkkitehdit, rakennusliikkeet ja asukkaat, sillä tuote tuo helppoutta ja näyttävyyttä suunnitteluun, tehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen sekä nautintoa ja neliöitä asumiseen.

Omakotitaloissa lasiliukuseinä on jo tuttu valinta yhdistämään sisätilat puutarhaan, patiolle tai terassille. Viime vuosina lasiliukuseinät ovat kuitenkin yleistyneet eniten kerrostalokohteissa, joissa käytettävissä olevista neliöistä ja etenkin parvekkeista halutaan ottaa kaikki irti. “Oikeastaan kerrostaloasuntoja ei pitäisi rakentaa ilman Profin-lasiliukuseinää”, toteaa lasiliukuseinän kehittäneen pudasjärveläisen Profin Oy:n toimitusjohtaja Ville Nevala.

”Kerrostaloja ei pitäisi rakentaa ilman Profin-lasiliukuseinää.”

Lasiliukuseinän historia ulottuu pitkälle viime vuosikymmenille, jolloin Profinin tuotekehitysosastolla tehtiin vakaa päätös keskittää yrityksen kaikki osaaminen ja vuosikymmenten kokemus yhteen tuotteeseen. Suomalaista innovaatio-osaamista ja designia yhdistelevä tuote nimettiin lasiliukuseinäksi ja sen hiomista ja parantelua on jatkettu aina näihin päiviin asti

“Ennen teimme yli 60 erilaista ikkuna- ja ovituotetta ja räätälöimme niitä eri maihin. 90-luvulla aloimme kehittämään lasiliukuseinää, johon päätimme lopulta keskittyä kokonaan”, Nevala täsmentää.

Lasiliukuseinä tuo lisäarvoa suunnittelusta loppukäyttäjälle asti

Lasiliukuseinä on ensiluokkainen valinta kerrostaloasuntoihin paitsi tyylikkyytensä myös käytännöllisyytensä ja kustannustehokkuutensa ansiosta.

“Kun lasiliukuseinä on suunnitelmissa mukana alusta alkaen, voidaan ohittaa valtava määrä ylimääräisiä työvaiheita. Profinin lasiliukuseinä on kerralla asennettu sen sijaan, että erikseen asennetaan seinät, ikkunat ja ovet paikalleen”, Nevala kertoo.

Lisäksi lasiliukuseinän myötä paksu seinärakenne jää pois, jolloin asukkaalle jää käyttöön lisää neliöitä. Korkealaatuinen kotimainen tuote nostaa myös kodin jälleenmyyntiarvoa ja asukas voi nauttia suurista lasipinnoista ilman huolta vilusta, vedosta tai tuotteen huoltamisesta.

Oma lukunsa on lasiliukuseinän silmiähivelevä ulkomuoto. Kotimaista design-osaamista edustava Profin-lasiliukuseinä puukehyksineen onkin jo itsessään kuin taideteos.

“Käyttämämme pitkään kasvanut tiheäsyinen mänty on erittäin näyttävän näköistä, ihan viimeisen päälle. Puu on meille ykkösasia, ja sen pitää olla juuri oikeanlaista niin teknisiltä ominaisuuksiltaan kuin kauneudeltaan.”

Lasiliukuseinän suunnittelussa on huomioitu kaupunkiolosuhteet ja Suomen ankara sää

Lasiliukuseinän päämäärätietoinen kehitystyö näkyy monissa teknisissä ratkaisuissa. Yksi näistä on Japanista peräisin oleva nurkkaliitos, jota maassa edellytetään maanjäristysten vuoksi. Pohjoismaisissa olosuhteissa menetelmällä on ratkaiseva merkitys nurkkaliitoksen tiiviinä pysymiselle. Niin ikään Japanista on peräisin masame-sahaustekniikka, joka lisää lasiliukuseinän säänkestävyyttä, sillä näin sahattu puu ei ime kosteutta eikä väänny ja pintakäsittelyaineet kestävät pitkään. Kolmas hyvä esimerkki on lasiliukuseinän vääntöjäykkyyttä ja rakenteen kestävyyttä lisäävä poikkeuksellisen tiheä, jopa 6-15 lamellista koostuva liimapuurakenne.

“Mainitut rakenteet eivät tietenkään ole se edullisin ratkaisu, mutta meille ne ovat luonnollinen osa tuotteitamme. Emme yksinkertaisesti halua tehdä huonompia tuotteita, kuin mihin parhaimmillaan pystymme”, Nevala kertoo.

Erinomainen ääneneristävyysarvo takaa sen, että lasiliukuseinän ansiosta kotona voi rauhoittua kaupungin meluilta. Profinin lasiliukuseinien Rw+Ctr ääneneristysarvo liikennemelua vastaan yltää jopa 40 desibeliin, mikä on loistava taso yhden lasielementin ratkaisuissa.

Lisäksi Profin-lasiliukuseinällä on ensiluokkaiset ilma- ja vesitiiveysarvot. Näiden arvojen osalta se jopa ylittää rakentamisen vaatimukset. Tästä syystä Profin-lasiliukuseinää ei pidäkään sekoittaa markkinoilta löytyviin liukuovi-tuotteisiin, joita markkinoidaan lasiliukuseininä. Ainutlaatuiset tekniset ratkaisut kun tekevät aidon ja alkuperäisen Profin-lasiliukuseinän rakenteesta niin vahvan ja kestävän, että se muistuttaa nimensä mukaisesti pikemminkin seinää kuin ovea.

Yhteistyö kunnianhimoisten ammattilaisten kanssa voi tehdä lasiliukuseinästä modernin rakentamisen uuden standardin

Profin on kotimaan markkinoilla johtava lasiliukuseinien toimittaja niin kerrostalo- kuin pientalokohteissa. Saavutus on vaatinut Profinilta tiiviistä yhteistyötä arkkitehtien, suunnittelijoiden sekä rakennus- ja taloteollisuuden ammattilaisten kanssa.

“Vaikka viime vuosikymmenen aikana Profinista on tullut käsite lasiliukuseinien valmistajana, perustuu työmme ja toimintamme ennen kaikkea kumppanuuteen. Kiitos pitkäjänteisen yhteistyön, Profin-lasiliukuseinästä on tulossa tietynlainen modernin kaupunkirakentamisen uusi standardi”, Nevala sanoo.

Vaikka lasiliukuseinää on kehitetty jo 90-luvulta asti, tuotteen päämäärätietoinen parantelu jatkuu edelleen. Yksi asia tulevaisuuden suhteen on kuitenkin varma.

“Muovin tai alumiinin sijaan pääraaka-aineemme on aina ollut ja tulee aina olemaan puu. Monipuolisesti jälkikäsiteltävänä ja koko rakennuksen elinkaaren kestävänä materiaalina se on mielestämme ainoa oikea valinta. Puu on myös hyvin ekologinen raaka-aine, sillä kyse on uusiutuvasta luonnonvarasta”, muistuttaa Nevala.

Myös useat asunnonostajat osaavat jo vaatia asuntoja, joissa on lasiliukuseinä. Kerrostalopuolella asukkaat arvostavat etenkin sitä, kuinka lasiliukuseinän avulla olohuone jatkuu parvekkeelle ja kompaktitkin kaupunkiasunnot tuntuvat tilavilta ja avarilta. Näin ollen lasiliukuseinästä on muodostumassa uusi rakentamisen standardi, jota ilman kerrostaloja ei edes kannata rakentaa.

Onko sinulla kohde, joka kaipaisi lasiliukuseinän tarjoamia hyötyjä?

Sovi kanssamme joustava etätapaaminen ja kerro tarkemmin projektiisi liittyvistä tarpeistasi ja toiveistasi.