Profin Oy juhli 40-vuotista yritystaivaltaan

Profin Oy juhlisti 40-vuotista yritystaivaltaan 21.9.2017 kotipaikassaan Pudasjärven tehtaalla.

Yrityksen 40-vuotisjuhlassa puhuivat Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja rakennusopin professori Markku Karjalainen Tampereen Teknillisestä yliopistosta. Profin Oy tunnetaan rakennusalalla etenkin lasiliukuseinistä ja tytäryritys, Sydänpuu Ikkunat ja Ovet Oy,  haastavien restaurointi-ikkunoiden valmistajana.

Juhlan yhteydessä otettiin käyttöön tehtaalla toteutettu maalaamoinvestointi, joka on suurin yrityksen investointi 3M€:n investointiohjelmasta vuosille 2016 – 2018. Uusi maalaamo on tällä hetkellä yksi Euroopan moderneimmista ja ympäristöystävällisimmistä uuden sukupolven ikkuna-alan automaatiomaalaamoista.

Profin Oy:n perustajat Pirjo ja Martti Haapala siirsivät vuonna 2012 esimerkillisenä pidetyllä toteutuksella yrityksen vetovastuun uudelle yrittäjälle, Martin veljenpojalle, Mikko Haapalalle. Yhtiön liikevaihto on kolminkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana. Profin Oy on saanut tunnustusta niin Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon, Kasvu Openin voiton kuin EY:n Entrepreneur of the Year -kilpailujen kautta.

Yrityksen tarina on alkanut 1977 ja kehittynyt alkuaan ideasta ”kaikkea maasta ja puusta” tähän päivään, jolloin Profin on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana pohjoismaiden johtavaksi lasiliukuseinien valmistajaksi. Erittäin merkittävä vaihe oli suuntautuminen Japanin markkinoille 1990, aikana, jolloin Suomen taloudessa elettiin vaikeimpia aikoja.

Profin konsernin liikevaihto vuonna 2017 tulee olemaan noin 13 M€ ja suora työllistävä vaikutus 85 henkilöä. Yrityksen kasvustrategian mukainen suunnitelma on kasvaa niin Profin kuin Sydänpuu -tuotemerkkien kautta. Vuoden 2020 liikevaihtotavoite koko konsernille on 25 M€, josta Pudasjärven Profin yksikön osuus on 20 M€.

Tutustu Profin 40 vuotta –juhlavideoon.

10.10.2017