Tinkimätöntä laatua ja jatkuvaa kehitystä

Profinin lasiliukuseinätuotteet ovat jatkuvan tuotekehitystyön tulos. Panostamme koko toimitusketjun toimivuuteen ja vahvaan yhteistyöhön niin sisäisten kuin ulkoistenkin kumppanien kanssa.

Profin edustaa vahvasti kotimaista osaamista ja arvoja, tuotteet on alusta alkaen valmistettu perustamispaikkakunnalla Pudasjärvellä. Profinin Rakennusliikkeet-myyntiyksikön johtaja Mikko Murtonen toteaakin, että yrityksen kantavia voimia ovat jo vuodesta 1977 saakka olleet puusepäntaidot sekä puun ja lasin innovatiivinen yhdistäminen.

Kun lasiliukuseinien kysyntä on vuosien varrella lisääntynyt, on Profin päättänyt fokusoida ainoastaan niihin.

“Tuotteemme rakenne on poikkeuksellinen, olemme kehittäneet sitä jo 90-luvulta saakka. Alussa markkina oli vahvasti Japanissa ja sen kautta olemme yhdistäneet tuotteeseemme perinteistä japanilaista puusepäntaitoa”, Murtonen kertoo.

Japanista on peräisin uniikki nurkkaliitos, jota siellä edellytetään maanjäristysten vuoksi. Profin on päättänyt säilyttää sen osana rakennetta, myös Japanin ulkopuolella.

“Se on yksi esimerkki siitä, miten haluamme aina luoda tuotteita laatu ja ratkaisu edellä, vaikka se tarkoittaisi lisäkuluja meille”, Murtonen toteaa.

Kumppanuudet ja tuoteinnovaatiot ajavat eteenpäin

Profinilla arvostetaan kumppanien tuomaa lisäarvoa. Yritys kuuluu konserniin, jonka ikkuna- ja ovitehtaiden kanssa voidaan paitsi jakaa ratkaisuja ja tietotaitoa, myös tarjota asiakkaille lisäarvoa ja -palvelua. Lisäksi esimerkiksi raaka-aineiden toimittajat nähdään tärkeinä yhteistyökumppaneina, joilta edellytetään samaa korkeaa laatua, jota yritys vaatii itseltään.

“Tärkeimpänä kumppanina ovat kuitenkin asiakkaamme ja esimerkiksi arkkitehdit. Olemme vahvasti yhteistyössä suunnittelupuolen kanssa ja pyrimme antamaan apua jo suunnitteluprosessin alkuvaiheessa.”

Profinin tuotteet ovat alallaan osittain täysin ennennäkemättömiä.

“5 in 1 -lasiseinäelementtiämme vastaavaa tuotetta ei ole kellään muulla. Asiakkaat ovat huomanneet miten paljon tehokkuutta se tuo rakentamiseen lisäämättä kustannuksia merkittävästi”, Murtonen esittelee.

Yritys kehittää jatkuvasti uusia tuotteita. Tulevan talven aikana tarjolle on tulossa sisälasiliukuseinä, joka tuo kiinnostavia mahdollisuuksia esimerkiksi toimisto- tai koulutiloihin.

Juttu on julkaistu alun perin Talouselämän Rakentaminen & Infrastrukstuuri -liitteessä.