VTT:n testitulokset: Paras ilman- ja sateenpitävyys löytyy ainoasta Suomessa valmistetusta lasiliukuseinästä

VTT:n testitulokset:
Paras ilman- ja sateenpitävyys löytyy ainoasta Suomessa valmistetusta lasiliukuseinästä

Kotimainen Profin-lasiliukuseinä yltää huippulukemiin Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n testeissä.*

Ilmanpitävyyden suhdeluku 0,2 ja sateenpitävyyden arvo E1500 (1500 kPa) ovat lasiliukuseinä-tuotekategorian parhaat Suomessa. Parhaimmistoon kuuluu myös tuulenpaineen kestävyydeksi mitattu luokka C5.

Markkinoiden ainoa oikea lasiliukuseinä, joka on paitsi valmistettu Suomessa myös kotimaisin voimin testattu, onkin nimenomaan Avainlippu-merkin saanut Profin.

OminaisuusStandardiLuokkaArvo/Suhdeluku
IlmanpitävyysEN 1220740,2
SateenpitävyysEN 12208E15001500 kPa
Tuulenpaineen kestävyysEN 1210C5
*) VTT-S-00344-18

“Koska tuote valmistetaan alusta loppuun Pudasjärven tehtaallamme, olemme vuosien varrella luonnollisesti halunneet hyödyntää myös sen laadun testaamisessa kotimaista osaamista”, kertoo myyntiyksikön johtaja Mikko Murtonen.

Testimenestys ja erinomaiset arvot eivät ole sattumaa, sillä yrityksen lippulaivatuotteeksi muodostunutta lasiliukuseinää on kehitetty ja paranneltu Profinilla ahkerasti jo 1990-luvulta asti. Huippuunsa vuosien varrella hioutunut Profin-lasiliukuseinä on inspiroinut myös alan toimijoita kehittelemään hieman vastaavan kaltaisia tuotteita.

periaatepäätöksiä laadun eteen

Pelkän liukuoven tai kiinteän ikkunan sijaan Profinilla on haluttu keskittyä valmistamaan nimenomaan lasiliukuseiniä. Päämäärätietoinen kehitystyö näkyy ratkaisuissa, jotka luovat Profin-lasiliukuseinille oman uniikin laatuleimansa. Yksi näistä on Japanista peräisin oleva nurkkaliitos, jota maassa edellytetään maanjäristysten vuoksi. Pohjoismaisissa olosuhteissa Profinin käyttämällä menetelmällä on ratkaiseva merkitys nurkkaliitoksen tiiviinä pysymiselle. Lisäksi vahva nurkkaliitos on tärkeässä asemassa, kun lasiliukuseiniä nostetaan asennusvaiheessa paikoilleen.

Niin ikään Japanista on peräisin Profinin käyttämä masame-sahaustekniikka, joka lisää lasiliukuseinän säänkestävyyttä, sillä näin sahattu puu ei ime kosteutta eikä väänny ja pintakäsittelyaineet kestävät pitkään. Kolmas hyvä esimerkki on jopa 6-15 lamellista koostuva tiheä liimapuurakenne, joka lisää entisestään Profin-tuotteiden vääntöjäykkyyttä ja rakenteen kestävyyttä. Näin tiheä lamellirakenne on poikkeuksellinen ratkaisu ikkuna- ja oviteollisuudessa.

Nurkkaliitoksesta, tiheälamellisuudesta ja muista vahvoista teknisistä ratkaisuista on muodostunut yritykselle tärkeä periaatekysymys, sillä niiden vahvuudet on huomattu vuosien varrella niin testien kuin asiakaskokemusten perusteella.

“Mainitut rakenteet eivät tietenkään ole se edullisin ratkaisu, mutta meille ne ovat luonnollinen osa tuotteitamme ja takaavat sen, että lasiliukuseinämme ovat juuri niin laadukkaita ja kestäviä kuin lupaamme niiden olevan. Emme yksinkertaisesti halua tehdä huonompia tuotteita, kuin mihin parhaimmillaan pystymme”, Murtonen täsmentää.

tuotekehitystä ja kestävää kehitystä

Jatkossa Profinilla aiotaan jatkaa lasiliukuseinien kehittämistä. Kestävän kehityksen vaatimusten vaikuttaessa rakentamiseen ja asumiseen entistä vahvemmin nousevat laatutekijöiden rinnalle entistä vahvemmin myös vihreät arvot. Yrityksellä onkin käytössään toiminnan ekologisuutta tukeva järjestelmä ympäristövaikutusten tunnistamiseksi ja minimoimiseksi.

“Muovin tai alumiinin sijaan pääraaka-aineemme on aina ollut ja tulee aina olemaan puu. Monipuolisesti jälkikäsiteltävänä ja koko rakennuksen elinkaaren kestävänä materiaalina se on mielestämme ainoa oikea valinta. Puu on myös hyvin ekologinen raaka-aine, sillä kyse on uusiutuvasta luonnonvarasta”, muistuttaa Murtonen.

Haluatko vastaavista artikkeleista muistutuksen sähköpostiisi?

Tilaa arkkitehdeille ja suunnittelijoille sekä muille rakennusteollisuuden parissa työskenteleville suunnattu ammattilaiskirjeemme pysyäksesi ajan tasalla tuotteitamme koskevista uutisista.

Liity postituslistalle täällä »

VARAA ETÄTAPAAMINEN!

 Kaipaatko lisätietoa, neuvoja tai esimerkiksi hinta-arvioita?
Nyt voit hyödyntää asiantuntijoidemme ammattitaitoa projektiesi kaikissa vaiheissa.